in

12.000 leeuwen worden in gevangenschap gefokt om door toeristen te worden afgeschoten

Duizenden leeuwen worden in gevangenschap gefokt, zodat ze door toeristen in Afrika kunnen worden doodgeschoten, heeft Lord Ashcroft onthuld in een nieuw boek waarin de verschrikkingen van de jacht worden beschreven.

De zakenman en filantroop reisden naar het continent om te onderzoeken hoeveel van de prachtige dieren worden gedood voor deze ‘ingeblikte jacht’ of voor de bottenhandel.

In een uittreksel van Unfair Game: An Exposé Of South Africa’s Captive-Bred Lion Industry, onthulde Ashcroft dat er nu alleen al in Zuid-Afrika 12.000 in gevangenschap gefokte leeuwen zijn, wat vier keer het aantal wilde leeuwen is.

‘Het is niet overdreven om te zeggen dat het misbruik van leeuwen in Zuid-Afrika een industrie is geworden’, schreef hij in het fragment dat in de Daily Mail werd gepubliceerd.

‘Elk jaar worden er duizenden op boerderijen gefokt; ze worden als ze nog maar een paar dagen oud zijn weggerukt van hun moeders, gebruikt als pionnen in de toeristische sector en vervolgens gedood tijdens een ‘jacht’ of gewoon geslacht voor hun botten en andere lichaamsdelen, die erg waardevol zijn in de zogenaamde Aziatische medicijnmarkt. ‘

Pasgeboren hertje 'door schuld van omstanders en politie' bij de bevalling overleden

Ashcroft legde uit dat ze ondertussen slecht worden gevoed, vaak in zeer kleine en benauwde onhygiënische leefomstandigheden worden gehouden, vaak gedrogeerd worden en zelfs geslagen worden als ze niet optreden voor betalende toeristen.

‘Dit sinistere systeem is in Zuid-Afrika in het volle zicht ontstaan ​​en heeft op een onvoorstelbare schaal ellende toegebracht aan deze meest nobele dieren’, vervolgde hij.

‘Mijn onderzoek suggereert dat het zeer waarschijnlijk is dat er nu ten minste 12.000 in gevangenschap gefokte leeuwen in het land zijn, tegen een wilde populatie van slechts 3.000.

Maar opvallend genoeg profiteert slechts een klein aantal mensen – een paar honderd – van deze beledigende opzet. Dankzij de grondwet en wetten van Zuid-Afrika lijken ze te kunnen functioneren zoals ze willen. ‘

Als onderdeel van zijn onderzoek gaf Ashcroft opdracht voor twee undercoveroperaties: Operatie Simba en Operatie Chastise.

Geniaal! Op deze boerderij kan je kamperen en yoga doen met Alpaca’s

Samen vonden ze bewijs dat deze prachtige wezens in gevangenschap worden gefokt en illegaal worden gedood.

Ashcroft waarschuwde ook dat de bottenhandel in Zuid-Afrika waarschijnlijk zal leiden tot een nieuwe volksgezondheidscrisis, mogelijk als ‘een nieuwe pandemie in coronavirusstijl’.

Leeuwenbotten zijn erg gewild in het Verre Oosten, waar mensen denken dat ze kunnen worden gebruikt in de geneeskunde of als afrodisiacum en het karkas van een leeuw kan worden gekocht voor vele duizenden ponden, voordat hun botten worden omgezet in cake of wijn.

Ashcroft voert nu campagne om de in gevangenschap gekweekte landbouw in Zuid-Afrika te verbieden, waarbij alle opbrengsten van zijn nieuwe boek naar liefdadigheidsinstellingen voor dieren in het land gaan.

‘Leeuwenteelt beschaamt Zuid-Afrika, een land dat ik al jaren met veel plezier bezoek. Het wordt tijd om te erkennen dat het een wrede en barbaarse industrie is waar geen plaats is in de 21e eeuw ‘, zei hij.

Monique Westenberg haalt uit naar Bridget Maasland op sociale media

De ventilators mogen tijdens de hittegolf niet aan in verzorgingshuizen vanwege corona