in

11 signalen dat je partner je gaat verlaten

Relatiebreuken zijn nooit leuk. Soms lijken ze zelfs uit het niets te komen! Maar soms zijn er al een tijdje problemen. Misschien heeft je partner je er wel de hele tijd hints over gegeven. Het kan zijn dat je dit niet gezien hebt, omdat je te druk bezig was met de relatie.

Vrienden en familieleden konden je problemen al van mijlenver zien. Het herkennen van deze 11 signalen kan je helpen je relatie te redden. Ook kan het je zelfvertrouwen geven voor de volgende keer dat je dit meemaakt.

Deze tips kunnen zelfs jou helpen om een relatie te beëindigen. Soms is het beter om het te stoppen voor het erger wordt! Neem het heft in eigen handen en ga niet verder met deze onzin.

1. Je hebt er een “buikgevoel” over
Een veelvoorkomend stukje advies, voornamelijk in relaties, is om “op je buikgevoel te vertrouwen.” Waarschijnlijk heb je dit al vaak genoeg gehoord!

Maar er is een reden dat mensen dit zeggen. Je intuïtie geeft aan dat er iets niet klopt, zelfs als je niet zeker weet wat het is. Het probeert je te beschermen.

2. Hij begint andere prioriteiten te hebben
Opeens lijk je niet belangrijk meer. Hij maakt overuren op zijn werk, of spreekt vaker met vrienden af. Je man geeft gewoon niet om de relatie.

Wees vooral op je hoede als hij zich op een nieuwe hobby stort. Hij besteedt hier al zijn aandacht aan, in plaats van aan jou.

3. Jullie hebben problemen in de slaapkamer
Veel mensen gebruiken s*ks als een manier om zich verbonden te voelen. Deze emotionele verbintenis uit je op een fysieke manier. Daarom wijzen problemen in de slaapkamer op problemen in andere gebieden van je relatie.

Lees ook  Moeder van 3 kinderen staat op het punt een abortus te ondergaan… totdat ze ziet wat er op de grond valt

Als jullie minder vaak seks hebben, is hij van je weg aan het groeien. Als hij je dwingt om dingen te doen die je niet wilt doen, dan hebben jullie duidelijk andere verlangens. S*ks moet veilig en leuk aanvoelen, niet als een taak of een punt van stress.

4. Hij wil meer tijd doorbrengen met zijn vrienden
Vrienden zijn geweldig. We zijn allemaal gek op onze vrienden. Maar als je man liever met zijn vrienden omgaat dan met jou, is er een probleem!

Ze beginnen meer aanwezig te worden in jullie relatie. Misschien zelfs meer dan jij! Zijn vrienden kunnen een negatieve invloed op hem hebben. Pas op voor het soort mensen waarmee hij omgaat.

5. Hij raakt geïrriteerd als je hem om aandacht vraagt
Koppels horen elkaar te helpen, toch? Een duidelijk signaal van relatieproblemen, is wanneer dit niet gebeurt.

Je vraagt hem om aandacht, en hij poeiert je af. Hij ziet dit alsof je op zijn territorium komt. Je man bouwt een muur om zich heen, in plaats van dat hij jou toelaat.

6. Hij steekt geen moeite in de relatie
Op zijn best wijst hij je af. Op zijn slechtst negeert hij je zelfs. Jij maakt tijd voor hem, maar hij niet voor jou. Hij ziet jou als een obstakel in plaats van een plezier. Misschien is hij zelfs van plan om het uit te maken, zodat hij kan ontsnappen. Waarom zou je iemand willen die jou zo behandelt?

7. Hij ziet er niet meer goed uit
Natuurlijk, relaties gaan niet alleen maar om het uiterlijk… maar dit is nog steeds belangrijk. Fysieke aantrekking is namelijk datgene wat jullie samen heeft gebracht.

Hij zou zich nog steeds moeten houden aan een goede verzorging en hygiëne. Doet hij dit niet, dan is het misschien tijd om op te stappen.

Lees ook  Ze is 50 jaar oud, maar ziet er veel jonger! Wat ze onthult…… wat ze elke avond voor het slapen gaan doet … (dat ga ik proberen vanavond!)

8. Je hebt meer slechte dagen dan goede
Wat is er met de magie gebeurt? De eerste “vonk” waardoor jullie verliefd zijn geworden? Als dit weg is, dan kan je relatie voorbij zijn.

Jullie hebben het samen gewoon niet meer leuk. Als je de goede dagen op één hand kunt tellen, is het tijd om op te stappen. Deze negativiteit heb jij niet nodig in je leven!

9. Jullie praten niet over de toekomst
istockphotos.com/izusekRelaties draaien om doelen. Als jullie deze niet hebben, kun je er zeker van zijn dat het op niets uitdraait. Hij is niet toegewijd.

Jij wil een serieuze relatie, maar hij wil gewoon een avontuurtje. Jullie passen niet bij elkaar. Jij verdient het om met een goed persoon te zijn, die echt om je geeft. Richt je op het opbouwen van een betekenisvol leven, en niet als tweedehandsje van een ander.

10. Jullie hebben geen diepe, betekenisvolle gesprekken
Communicatie is heel belangrijk in iedere succesvolle relatie. Je moet je gedachten en angsten kunnen delen. Als je gesprekken oppervlakkig blijven, dan heb je het vertrouwen verloren.

11. Geen van jullie beiden wil compromissen sluiten
In sommige relaties moeten dingen worden opgeofferd. Dit is niet iets slechts. We moeten ons allemaal aanpassen.

Maar kijk eens goed naar de situatie. Als jij je te erg naar hem toebuigt, of als de compromissen te groot lijken, dan is het het gewoon niet waard. Je hoeft jezelf niet te veranderen. Geen enkele man is zoveel waard.

Heb jij deze signalen weleens opgemerkt voor het einde van een relatie? Laat het ons weten in de reacties en deel dit met je vriendinnen die een problematische relatie hebben.

20 jaar lang je tanden niet poetsen is niet zo goed voor je tanden!

Wendy van Dijkt geeft supporter van The Voice deelnemer een klap.