in

10-jarige houdt mogelijke ontvoerder tegen – nu wil politie dat meer families “de code” leren

Allemaal doen we ons uiterste best om onze kinderen de gevaren van onbekenden te leren. Er bestaan helaas namelijk personen die kinderen misleiden en ze in hun auto lokken.

Ondanks de ontelbare keren dat we onze kinderen op gevaar wijzen, horen we nog altijd verhalen van ontvoerde kinderen. Het zijn dan ook de meest weerloze mensen die er zijn, zeker wanneer ze voor een volwassene staan die slechte bedoelingen heeft.

Maar het meisje in dit verhaal wist wat ze moest zeggen toen een man haar tegenhield en haar een griezelverhaal vertelde. Nu waarschuwt de politie alle ouders om haar verhaal te aanhoren en hun kinderen nog beter voor te bereiden voor gevaar van onbekenden.

De ouders van dit meisje hadden hun kind een bijzonder nuttig trucje geleerd, wanneer een onbekende haar probeert te misleiden. Ze probeerde uit wat ze had geleerd en kon zo haar mogelijke ontvoerder stoppen. Goed gedaan, meid.

Lees ook  Laffe oplichter troggelt 1.850 euro af van hoogbejaarde man (92).

Mogelijke ontvoering
Op woensdag 7 november ontvingen agenten van het Pinal County politiekantoor in Arizona een oproep van een mogelijke ontvoeringspoging.

“Om 15.45 was een 11-jarig meisje aan het wandelen met een vriend nabij een park in de buurt toen man in een witte bestelwagen naast hen kwam rijden. De man vertelde het meisje dat haar broertjes in een ongeval waren betrokken en ze met hem moest meekomen.” Dat schreven agenten op de Facebookpagina van hun politiekantoor.

Maar het meisje had een geheim wapen klaar waar haar ouders haar mee hadden bewapend.

“Het kind vroeg aan de man wat het ‘codewoord’ was, maar dat wist hij niet en hij reed weg,” legden de agenten uit.

“Codewoord”
Een codewoord is niets nieuw voor bepaalde ouders die al met hun kinderen hebben gesproken over de gevaren van onbekenden, en in het geval ze in zo’n situatie zouden terechtkomen.

Lees ook  Is je vingers kraken slecht? Dit is wat je moet weten!

Nu willen politieagenten van Pinal County dat alle ouders dit weten zodat meer mogelijke ontvoeringen kunnen vermeden worden.

“Petje af voor de ouders van dit kind om een codewoord te hebben en te praten met hun kinderen over de mogelijke gevaren in de buitenwereld,” zei hoofdinspecteur Mark Lamb. “We hopen door dit te zeggen dat het andere ouders zal aanmoedigen om zo’n gesprek te hebben met hun kinderen in geval dat zoiets hen ooit overkomt.”

Je kind een codewoord geven is een zeer gemakkelijke methode dat hen wel eens uit een zeer gevaarlijke situatie zou kunnen redden.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook zodat meer ouders hierover weten en dit belangrijke gesprek met hun kind kunnen voeren.

Levensechte “The Joker” zit opnieuw achter de tralies, maar hij is eigenlijk best “een goede jongen.”

Annabella van Spangas blijkt een filmpje op volwassene-site te hebben