in

10-jarig jongetje kan niet langer aanzien hoe zijn moeder mis-handeld wordt en belt de politie.

Dit weekend liep er een opvallende oproep binnen bij de politie van Den Haag. Een tienjarige jongen, die om zijn privacy te beschermen “Daan” wordt genoemd, belde naar het noodnummer omdat hij niet langer kon aanzien hoe zijn moeder mis-handeld werd. De politie van Leidschendam-Voorburg deelde het verhaal van Daan in een aangrijpende Facebookpost. Ze schreven: “De melder was een jongen van 10 jaar oud die zich opgesloten had in zijn kamer omdat hij het niet kon aanzien en horen dat zijn moeder mis-handeld werd.”

Lees ook  Ze merkte dat het kleine meisje in de kapsalon zat te huilen. Wat ze in reactie hierop deed is meer dan prachtig

Helaas was het niet de eerste keer dat de jongen dit moest zien. “Ditmaal was hij dapper genoeg om de politie te bellen”, gaat de post verder. Naast Daan was ook zijn zusje in het huis aanwezig.

Het goede nieuws is dat de man werd gearresteerd en dat het gezin nu hulpverlening krijgt. De politie drukt in het bericht erg veel waardering voor de jongen uit. “Wij zijn ontzettend trots op Daan en dat hebben wij hem laten weten ook”, schrijven ze.

Lees ook  Zes jaar deed Dianne alsof ze studeerde, tot ze niet meer kon: ‘Haar geheim werd haar fataal’

De politie heeft als afsluiter nog een advies aan slachtoffers van huiselijk geweld. “We weten dat het heel moeilijk kan zijn, maar vragen toch om de politie te bellen als er sprake is of vermoeden van huiselijk geweld. Neem een voorbeeld aan dappere Daan.”

Rotterdamse wethouder Eerdmans pleit voor levenslang verbod op het houden van dieren na dierenmishandeling.

Jongen zonder huid is te bang om levensveranderende behandeling te ondergaan.