in

1-jarige wordt bij moeder gekidnapt – 21 jaar later wordt er op de deur geklopt en komt de waarheid boven

In 1995 maakte Maria Mancia de ergste nachtmerrie van elke ouder mee. Ze kwam thuis in haar huis in Californië, nadat ze gewerkt had, alleen om erachter te komen dat haar 18 maanden oude baby verdwenen was.

En het duurde 20 jaar voordat er op de deur geklopt werd en ze achter de waarheid van wat er precies gebeurd was kwam.

De 18 maanden oude zoon van Maria Mancia, Steve, verdween zonder sporen achter te laten uit haar huis in 1995. De politie begon direct naar hem te zoeken, maar ze hadden weinig aanwijzingen.

Bijna alle sporten van Steve zijn leven waren verdwenen: documenten zoals zijn geboorte certificaat, alle foto´s waar hij met Maria op stond (inclusief een foto van de echo).

Gelukkig had Maria haar zus nog één zwart wit foto van Steve, zodat Maria zijn gezicht kon blijven zien, vertelt Inside Edition.

Gekidnapt door zijn eigen vader
Het werd al snel duidelijk dat Steven door zijn eigen vader, Valentin Hernandez, gekidnapt was.

Lees ook  Nederlandse stichting trekt zich lot aan van uitgehongerde leeuwen in Soedan

Je zou kunnen denken dat dat de zoektocht makkelijker maakte, maar dat was niet het geval. Het was alsof de vader en de jongen in rook waren opgegaan.

Na een lang zoeken, zonder resultaten, legde de politie Steve zijn zaak op de ´onopgeloste stapel´. Maria kon maar moeilijk accepteren dat ze haar zoon misschien nooit meer zou zijn. Ze hield hoop dat de politie hem op een dag zou vinden.

De politie kreeg een tip
Vervolgens kreeg de politie 21 jaar later een tip. Een staatsburger van Verenigde Staten, had zich ingeschreven om rechten te gaan studeren in Puebla, Mexico. Toen de politie zijn informatie naging, besloten ze om de jongeman te bellen en meer over hem te weten te komen.

Ze vroegen Steve over zijn biologische vader en Steve vertelde dat die niet meer in beeld was. Ze koppelden de informatie die Steve hen gaf, aan het onderzoek van al die jaren geleden, en na een DNA test was het duidelijk: Steve was Maria haar zoon, die ze al 21 jaar miste.

Lees ook  Voor eens en altijd duidelijk: krijgen verleiders en verleidsters geld voor Temptation Island?

De leugen van zijn vader
Het bleek dat Steve zijn vader hem altijd had verteld dat zijn moeder hem had verlaten. Maar de waarheid zou al snel uitkomen.

De 22-jarige Steve Hernandez ging terug naar Californië om zijn moeder na 21 jaar weer te zien.

Bekijk de emotionele hereniging hier:

Steve Hernandez kreeg niet alleen zijn moeder weer te zien, maar ontmoette ook voor het eerst zijn vier jongere halfbroertjes en -zusjes. Hij wil nu graag rechten in de Verenigde Staten studeren, zodat hij dichterbij zijn biologische familie kan zijn. Of zijn vader nog leeft is onbekend. Hij verdween uit Steve zijn leven, voordat de politie Steve vond.

Dit verhaal ontroerde me heel erg. Het laat zien dat je nooit je dromen op moet geven, het maakt niet uit hoe veel tijd al verstreken is. Deel alsjeblieft als je het hiermee eens bent!

De 36-jarige wordt na 20 jaar voor een schoolreünie uitgenodigd. Maar wat ze haar klasgenoten op Facebook te zeggen heeft, beroert het hele internet.

Oma neemt babyfles uit koelkast maar melk ziet er ‘donker’ uit – ziet groene ring en panikeert