Vader, die zijn vrouw en dochters tijdens een brand verloor, schrijft een krachtige brief

Nieuwszenders over de hele wereld volgen Michael Reed al een tijdje. Hij en zijn tienerzoon zaten vast in het verkeer toen de bosbrand in Gatlinburg uitbrak. De vrouw van Michael, Constance, en zijn twee dochters hadden geen andere keuze dan het huis te ontvluchten. Aanvankelijk was het niet geweten waar zijn gezin was. Helaas werden hun lichamen enkele dagen later aangetroffen.

Michael probeert zich zo goed en zo kwaad als mogelijk door deze moeilijke tijden heen te slaan. Toen het nieuws doorsijpelde dat de brand werd aangestoken door twee tieners, had hij enkele woorden voor hen.

Brief aan de brandstichters

Aan de 2 tieners die de brand aanstaken …

Mensen houden me op straat tegen en vragen me:

Wat kunnen we voor je doen?

Mijn antwoord is steeds hetzelfde:

Hou nog meer van je dierbaren. Houd hen nog een beetje strakker vast. Beschouw geen enkel moment als vanzelfsprekend.

Toen ik over jullie arrestatie vernam vorige week heb ik een tijdlang voor me uit zitten staren. Jullie zijn misschien te jong om dit te begrijpen, maar ondanks deze tragedie voel ik dat God bij mij en mijn zoon is. Ik voel hoe mijn vrouw en dochters me vanuit de Hemel raken. Ik heb tekens gekregen dat ze over ons uitkijken. Ze zijn gelukkig. Ze hebben vrede. Ze zijn samen.

Als mens is het soms moeilijk om te vergeven. We blijven boos. We wijzen met de vinger en voelen dat we iemand iets moeten verwijten of de schuld geven. Het is de menselijke natuur en dat is begrijpelijk.

LEES OOK!  Toen politieagenten 6 jaar geleden deze zolder bestormden, kregen ze koude rillingen. Wie kan er nou ZO wreed zijn?

Maar ik voed mijn kinderen niet op om met haat te leven.

Ik heb mijn kinderen niet geleerd om anderen met de vinger te wijzen. Johannes 8:7 schrijft voor: “Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen.”

Vergiffenis is niet voor jou. Het is voor mij. Voor mijn zoon. Voor Constance, Chloe en Lily. Het is voor de hele gemeenschap die zoveel verloren heeft in deze tragedie.

Ikzelf, alsook zovele anderen, zijn voorgoed veranderd door jullie acties. Het is aan jullie om de vergiffenis van God te zoeken. Ik hoop dat jullie het op een dag vinden en vrede kunnen nemen met jezelf.

Ik vergeef jullie. Mijn zoon vergeeft jullie. Mijn vrouw en prachtige meisjes vergeven jullie. We weten dat jullie dit niet gewild hebben. We weten dat jullie het allemaal ongedaan zouden willen maken moesten dat kunnen.

We zullen bidden voor jullie. Elke dag. We zullen bidden voor jullie ouders en jullie familie. Elke dag. We zullen bidden voor jullie vrede. We zullen medeleven tonen. Waarom? Omdat dat is wat Jezus zou doen.

Geloof … hoop … liefde.

Het beste van deze drie is liefde.
DEEL deze aangrijpende open brief met je vrienden!