Neem dit absoluut serieus en doe dit elke keer als je in een hotel verblijft

Elk jaar vallen duizenden mannen, vrouwen en kinderen ten prooi aan mensenhandel. Dit gewetenloze misdrijf is moderne slavernij. En vreselijke mensen maken m*sbruik van immigranten en arme mensen die nergens hebben om naartoe te gaan. Deze slachtoffers worden ontvoerd en verkocht aan andere mensen om te werken als slaaf en vaak worden ze ook s*ksueel uitgebuit.

1

Omdat mensenhandel een toenemend probleem wordt in onze maatschappij vraagt de politie onze hulp. Hoewel dit soort misdrijven al tientallen jaren wordt bestreden, is er iets wat we allemaal kunnen doen om te helpen. Dit is wat je moet weten …

De meeste misdrijven die verband houden met mensenhandel worden gepleegd in hotelkamers. Dat is toch wat onderzoek en statistieken uitwijzen.

Om de hoogste prijs van hun kopers te krijgen, maken mensenhandelaars foto’s van hun “koopwaar” en dat doen ze vaak in hotelkamers. Omdat ook de politie dit weet, vragen ze burgers om kleine hints en puzzelstukjes te verzamelen. Soms is een glimp op een foto van een badkamer of slaapkamer in een hotel voldoende om een misdrijf op te lossen en zelfs te voorkomen.

LEES OOK!  Met dit lied herdenken de Berlijners 2 dagen na de aanslag de slachtoffers. Vanaf 0:23 kan niemand nog de tranen bedwingen.

Een simpele foto van je hotelkamer kan het verschil betekenen tussen vrijheid en slavernij. Een applicatie voor de smartphone genaamd Traffick Cam helpt de politie om hotelkamers te identificeren.

De volgende keer dat je in een hotelkamer incheckt, maak je vier foto’s, vermeld je de naam van het hotel en de kamernummer. Deze foto’s worden opgeslagen in een database en helpen de politie om locaties te herkennen.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent en je redt misschien een leven!