Niet moe. Geen honger. Geen koorts. De luier is schoon. Huilt de baby nog steeds? Check dan de kleine teentjes!

Aanvankelijk waren haar ouders niet al te bezorgd. Maar wanneer ze merken dat hun baby niet te kalmeren is, maakt paniek zich van hen meester. Omdat ze denken dat hun dochter het wellicht te warm heeft, trekken ze haar sokjes uit. Dan doen ze een vreselijke ontdekking. Om andere ouders te waarschuwen, publiceerde Molly’s vader, Scott Walker, later deze tekst op Facebook:

“Vanmiddag wachtte ons een kleine shock met ons kleintje Molly. Voor ons was het nieuw, maar blijkbaar komt het wel vaker voor bij baby’s. Dat is de reden waarom ik dit met alle ouders wil delen.

We waren aan het middageten en Molly was chagrijnig en huilde een beetje – op zich niets bijzonder. Maar ze bleef maar huilen en voelde erg warm aan dus trok Jess haar sokjes uit, zodat Molly een beetje zou kunnen afkoelen. Dan zagen we haar teen. Het heet “haartourniquetsyndroom”. Dit doet zich voor wanneer er een haartje in de sokken achterblijft en zich rond de teen bindt waardoor de bloedtoevoer wordt afgesloten. Het kan zelfs zo vreselijk hard knellen dat het in de huid snijdt.

LEES OOK!  25 jaar oude vader neemt een dieetpil om af te slanken. Dan wordt zijn been deels zwart en overlijdt hij

Gelukkig heeft Molly een medische zorgverlener als moeder, die het haartje met behulp van een vergrootglas en een knijptangetje in enkele minuten kon verwijderen. De foto hier werd 45 minuten later genomen. Helaas heeft het haartje in Molly’s huid gesneden, maar moesten we het later ontdekt hebben, zou het veel slechter afgelopen zijn.

Naar de toekomst toe hebben de dokters ons aanbevolen om altijd de teentjes te controleren wanneer de baby niet wil kalmeren. Dit is zeker een goede raad voor alle ouders, verzorgers en babysitters op de wereld.”
De waarschuwing van Molly’s ouders is uitermate belangrijk en al meer dan 18.000 mensen hebben hun waarschuwing gedeeld. Wanneer de ouders het probleem niet tijdig ontdekt zouden hebben door haar sokje uit te trekken, had Molly die dag haar teen kunnen verliezen.

Ook jij kan dit leerzaam verhaal DELEN en daarmee wellicht vele baby’s redden!