Hij nam nog idyllische foto’s van zijn ex-vriendin, maar toen maakte hij een dramatische keuze

Het landschap was prachtig. Het afgelegen plaatsje lag er vredig bij. Je kon er uren wandelen zonder iemand anders tegen te komen. Loren Bunner en Jolee Callan hadden een prachtige dag uitgekozen om een wandeling te maken in het bosachtige gebied van Mount Cheaha in Alabama in augustus 2015.

Voor ze vertrokken postte Loren – 20 jaar oud op dat moment – nog een foto van Jolee op Instagram. De eerste van vier foto’s die dag.

De twee zagen er gelukkig uit samen, ondanks de problemen die ze eerder hadden gehad. Jolee en Loren waren ooit een koppel geweest, maar waren op dat moment op zoek naar een manier om als vrienden verder te gaan.

In hun relatie was Loren altijd heel bezitterig geweest. En Jolee, zij wou hem altijd tevredenstellen. Toch had ze een aantal keer geprobeerd om de relatie te beëindigen. Omdat Loren er telkens mee dreigde om uit het leven te stappen, nam ze hem keer op keer terug. Pas toen ze naar de universiteit zou vertrekken, vond ze de kracht om het hoofdstuk voorgoed af te sluiten.

Wandeling

Uiteindelijk stelde de jongeman voor om nog eens af te spreken en als vrienden een wandeling te gaan maken. Jolee stemde in. Om te lachen sms’te ze haar vriendinnen nog: “Als er iets gebeurt met mij, dan weet je wie er bij me was.”

Hij nam nog idyllische foto’s van zijn ex-vriendin, maar toen maakte hij dramatische keuze

LEES OOK!  PESTKOP SLAAT BLINDE JONGEN IN ELKAAR.. VERVOLGENS KRIJGT HIJ EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG! (VIDEO)

Tijdens de wandeling op 30 augustus postte Loren nog drie foto’s op Instagram. Op de laatste twee stond Jolee aan de rand van een afgrond. Het zouden de allerlaatste foto’s worden van het meisje.

Om 18 uur ’s avonds belde Loren de politie op. “Ik wil mezelf aangeven voor de moord op mijn ex-vriendin Jolee Callan”, zei hij. Agenten vonden haar lichaam niet veel later onderaan de klif. Ze was twee keer neergeschoten: een keer in haar rug, een keer tussen haar ogen.

Pact

Toen hij ondervraagd werd, gaf Loren een bijzondere uitleg voor zijn daden. Hij zei dat alles deel uitmaakte van een zelfmoordpact. Hij was gewoon te bang geweest om er zelf een einde aan te maken.

Maar de politie geloofde hem niet. Jolee had nooit tekenen van depressie getoond. Ze had plannen voor de toekomst. En ze had geen boodschap achtergelaten voor haar vrienden en familie.

Gevangenisstraf

Loren werd gearresteerd en beschuldigd van moord. De rechtbank besliste echter in eerste instantie om hem te behandelen als jeugddelinquent. Daardoor kon hij slechts een maximumstraf van drie jaar krijgen. Een beslissing die de familie van Jolee razend maakte.

Uiteindelijk werd die beslissing aangepast en moest Loren als meerderjarige voor de rechter komen. In juli pleitte hij schuldig voor moord en werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 52 jaar.