De verpleegster liet de kleine jongen achter in de wieg. Slechts enkele minuten later zag ze zijn gezicht en begon ze van afschuw te gillen

De kleine Matvey is amper twee jaar oud en begrijpt nog niet dat hij er een beetje anders dan anderen uitziet. Misschien merkt hij al wel dat hij niet zo vaak als andere kinderen geknuffeld wordt. Hij lacht, speelt en geniet van de genegenheid van zijn moeder.

De kleine Matvey is slechts twee jaar oud en beseft nog niet dat hij er een beetje anders uitziet dan zijn leeftijdsgenootjes. Wellicht merkt hij wel dat hij niet zo vaak en innig geknuffeld wordt dan andere kindjes. Hij speelt, lacht en geniet met volle teugen van de affectie en de liefde van zijn mama.

De verpleegster die hem toen behandelde en in de gaten moest houden, besliste om even weg te gaan. Maar toen explodeerde plotseling de lamp in zijn bedje. Minutenlang schreeuwde de kleine jongen het uit van de pijn voor de verpleegster terugkwam.

75 procent van zijn kleine lichaam raakte verbrand en 15 procent van zijn organen raakten beschadigd. Hij leed erg veel pijn maar overleefde.

Moeilijk te geloven, maar dat was nog niet het ergste. Zijn 19 jaar oude moeder was erg geschokt. Het was duidelijk dat hij veel operaties en behandelingen zou nodig hebben om te herstellen … dat was het moment waarop de moeder besliste dat ze hem niet meer wilde.

Deze beslissing is zo mogelijk nog schokkender dan het ongeluk zelf. Een moeder die haar kind in nood verlaat …

Nadat Matvey officieel voor adoptie werd vrijgegeven, wist het hele land wat er gebeurd was. Dankzij de berichtgeving in de media werd de jongen een beroemdheid. De beste ziekenhuizen van het land verklaarden zich bereid om de jongen gratis te helpen, en meerdere families dienden zich aan om Matvey te adopteren.

LEES OOK!  De beveiligingscamera betrapte een vrouw die DIT bij een tankstation deed… Het zal je gegarandeerd verbazen!

Maar absurd genoeg zou dit precies problemen opleveren. Omdat twee vrouwen in een juridisch strijd verwikkeld raakten om de jongen te adopteren, duurde het adoptieproces langer dan nodig. Omdat de jongen nu beroemd was geworden, diende ook de biologische moeder zich opnieuw aan. Maar de rechter besliste anders … De jongen werd toegewezen aan een dame uit Moskou genaamd Svetlana. Anders dan de andere kandidaten zocht ze niet de aandacht van de media op. Ze wilde alleen maar het allerbeste voor de jongen – en zo hoort het ook te zijn.

Omdat ze weet dat iedereen wel wil weten hoe het nu gaat met Matvey post ze wel regelmatig updates op haar persoonlijke blog.

Matvey heeft nog een lange weg af te leggen. Ondertussen kan hij wel zijn handen bewegen. Omdat de plastische chirurgen hem nog geen nieuwe neus konden geven, draagt hij voorlopig een soort neusprothese. Het belangrijkste is echter dat de jongen kan lachen …

De kleine jongen heeft al veel geleden in zijn korte leven, maar de wil om te leven heeft hij nooit opgegeven.

DEEL dit ontroerende verhaal met iedereen die je kent!