De als Kerstman werkende acteur wordt bij een stervende 5-jarige gehaald. Wat het kind in zijn oor fluistert, zorgt ervoor dat de man 3 dagen achtereen huilt

De 60-jarige Eric Schmitt-Matzen uit Knoxville in Tennessee ziet er met zijn sneeuwwitte baard een beetje uit als de Kerstman. Daarom brengt de mecanicien van beroep tijdens advent zijn tijd door in een rood wit kostuum om kinderoogjes aan het stralen te brengen. De ontmoeting met deze kleine jongen zal hij voor eeuwig herinneren.

Enkele weken geleden werd hij opgebeld door een verpleegster van het plaatselijke ziekenhuis. “Ze zei me dat er een doodzieke vijfjarige was die graag de Kerstman zou willen zien. Ik moest me snel omkleden want er was geen tijd te verliezen, zei ze.” 15 minuten later arriveert Eric op de kinderafdeling. De 60-jarige hapt naar lucht en ziet hoe het kleintje ziek en zwak in zijn bed ligt.

Met zijn beste en diepste kerstmanstem zegt hij: “Ik heb gehoord dat jij Kerstmis wil vieren? Jij bent vandaag mijn belangrijkste elfje.” De vijfjarige heft het hoofd en zegt “Echt?” Eric overhandigt hem het geschenk dat zijn moeder hem gegeven had. De kleine schraapt al zijn krachten bij elkaar om zich recht te zetten en het cadeautje te openen. Hij lacht en zegt tegen Eric: “Ze zeggen dat ik zal sterven. Waar zal ik dan naartoe gaan?” De bebaarde man slikt en antwoordt: “Als je daar toekomt, moet je alleen zeggen dat je de belangrijkste elf van de Kerstman bent, dan laten ze je meteen binnen.”

LEES OOK!  Papa stort in armen van zoon in als hij hem de sleutels van oldtimer overhandigt 50 jaar nadat hij vernietigd werd.

Het kleintje omarmt de Kerstman met zijn verzwakte armen en vraagt: “Mag ik je iets vragen mijnheer de Kerstman?” Maar voor de Amerikaan iets kan antwoorden, overlijdt de jongen daar in zijn armen. “Ik bewoog me niet, hield hem verder vast en tegen me aangedrukt. Ik huilde zoveel dat ik nauwelijks kon zien van de tranen.” De grootvader moest het geplande bezoek aan zijn kleinkinderen drie dagen later zelfs afzeggen omdat hij nog steeds kapot was van verdriet.

Alleen de gedachte aan al die lachende kindergezichten houdt hem nog een beetje recht. Bovendien kon Eric als Kerstman de laatste wens van deze jongen vervullen.

DEEL dit aangrijpende verhaal met je vrienden!