Als de 4-jarige schreeuwt en huilt van de pijn, maakt haar vader deze foto, die nu de hele wereld over gaat

Jessica Whelan uit Oswaldtwistle in Engeland is amper vier jaar oud als ze in september 2015 een verschrikkelijke diagnose te horen krijgt: de dokters stellen neuroblastoom bij haar vast, een kwaadaardige en dodelijke kanker die vooral bij kinderen voorkomt. Omdat de ziekte meestal erg laat wordt vastgesteld zijn de kansen op genezing beperkt.

Jessica heeft hevige pijn in haar armen en benen. Ze moet zware chemotherapie ondergaan. Het leed, dat haar ouders haar niet kunnen afnemen, legt haar vader vast op een foto die hij aan de hele wereld toont. Die nacht schreeuwde Jessica het uit van de pijn en huilde ze onophoudelijk.

1-kopie

Daarbij schrijft hij:

“Dit is de hardste foto die ik ooit gemaakt heb. Dit is mijn eigen 4-jarige dochter. Enkele dagen geleden kregen we te horen dat ze nog maar enkele weken heeft na een strijd tegen kanker die twaalf maanden geleden begon. Dit is helaas geen aanblik die we zelden zien. Dit is het echte gezicht van kanker. De bloedvaten die op haar huid liggen, een enkele traan die van haar wangen rolt, haar lichaam verstijfd en gezicht verwrongen van de pijn.”

13174132_1008882759159994_129604319798062369_n

De artsen hadden gehoopt dat de chemo zou aanslaan zodat Andy en zijn vrouw Jessica mee naar huis zouden mogen nemen. Korte tijd later moesten de artsen helaas meedelen dat ze nieuwe kankercellen in haar buik gevonden hadden.

LEES OOK!  De moeder vraagt zich af, waarom haar zoon om 2 broodjes voor op school vraagt. Als ze de waarheid ontdekt, is ze geschokt

Het slechte nieuws houdt maar niet op. Er worden steeds weer nieuwe kankercellen ontdekt. Jessica verbleef drie maanden in het ziekenhuis. De artsen deelden de familie mee dat ze haar leven nog wel konden rekken, maar dat ze geen volledige genezing meer konden garanderen. De ouders stonden voor de hartverscheurende beslissing: hun kind verder laten lijden in het ziekenhuis, of haar mee naar huis nemen zodat ze toch nog op een waardige manier van haar laatste momenten op aarde zou kunnen genieten. Ze besluiten om de behandelingen stop te zetten. De ouders wisten dat Jessica elke dag zou kunnen sterven. Met deze foto’s wil Andy bewustwording verspreiden over kanker bij kinderen en aantonen hoe belangrijk het is dat er meer onderzoek wordt gedaan.

14732365_1749614771958955_7799614697791562711_n

We hopen dat de ouders en Jessica toch nog zoveel mogelijk tijd met elkaar zouden kunnen doorbrengen.

DEEL dit bericht om mensen bewust te maken over de verschrikkelijke gevolgen van kanker bij kinderen.